Blog

Аз съм твоето Пси. Обещавам да се грижа за теб!

Аз съм твоето Пси. Обещавам да се грижа за теб!

  

    Здравей Тяло, аз съм твоето Пси. Ти си мое огледало и, когато човек те погледне, разбира какво се случва с мен. Нещо не ми изглеждаш добре, но понякога просто нямам сили да се погрижа за нас. Толкова много ангажименти в този забързан живот!

Виж още
Избираш ли да си сам?

Избираш ли да си сам?

     Избираш ли да си сам? 

     Да си сам е въпрос на личен избор. Именно там човек отваря едно пространство, в което има възможност да се опознае и заобича. Ако не го изпълни със себе си, то превръща ли се в самотник? Самотността предполага наличието на нотки на нещастие от изолацията от другите...

...Те – другите имат своята роля в живота – служат като огледало, в което да се огледаме. И в един етап са полезни. Съдействат ни, волю или не, да обърнем поглед навътре - към себе си. В своите емоции и това как ги приемат и понасят хората и какви реакции можем да очакваме. Или – какви са противодействията на нашите действия и как се справяме с това. Но колкото хора, толкова и мнения. Това, всъщност, поизкривява огледалото и реален образ не съществува. 

Прочети още...
Нели Ненова, психолог, психотерапевт

Виж още
Спасителният остров

Спасителният остров

       Случва ли се да бъдем в крайността абсолютно да отхвърляме себе си, казвайки си: „каквото-такова”? Защо го правим? Защото сме неуверени?! Друго... А така искаме да отстояваме себе си и същевременно да бъдем харесани, приети, забелязани от околните.

        Всъщност, Аз-ът има нужда понякога просто да каже: „Не!”.Тогава тялото се оказва спасителен остров. Реагирайки чрез различни симптоми тялото отхвърля опитите да бъдат зачеркнати потребностите на личността.  В тази тема ще разгледаме накратко един от тях - в сексуален аспект. Този симптом е пониженото либидо. 

Виж още
Да, вещица! Не принцеса.

Да, вещица! Не принцеса.

       Да, вещица! Не принцеса. Принцесата е неговата фантазия за първата любов – ефирна, нежна, сладка, случила се вече… загубена, преживяна или все още витаеща наоколо. Принцесата чака да бъде намерена, спасена, качена на бял кон, заведена в царство…

      Вещицата е онази, другата, неочакваната, жената, която даже не си е представял, че ще го омагьоса...

Виж още
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)